StromendPaard

Lymfegericht bekappen

Voor een bekapping neem ik 30 tot 45 minuten de tijd. Mijn specialisme is hoefbevangenheid. Deze dieren hebben moeite met het optillen van hun pijnlijke voeten en ook al houd ik het zo kort mogelijk, het werk kan uitlopen. We bekijken samen met het paard wanneer het geduld en het uithoudingsvermogen de grens hebben bereikt. Tarief 40 euro per paard, pony of ezel. Voor een bekapping die uitloopt, breng ik meer in rekening. We hebben graag een rustige, ruime en droge werkplek.

Eventueel aanvullend op een behandeling of de praktijkcursus kunnen de hoeven bekapt worden dusdanig dat de lymfe optimaal doorstroomt. Deze manier van bekappen kan ook gezien worden als een natuurlijke manier of als anatomisch. Bij het bewerken van de hoef, geef ik het hoefmechanisme de ruimte om zijn werk te doen: bewegen. Tijdens de training of zelfs gewoon bij het lopen, heeft het paard daar baat bij, zoals menig behandelaar ondertussen heeft bevestigd.

Invalbekapper

Heb je een vaste smid of bekapper, maar zit je tijdelijk zonder, dan kun je mij vragen voor een of enkele bekapbeurten.
Ben je zelf aan het leren je paard te bekappen en wil je af en toe een bekapping en feedback op je eigen werk, ook dan kun je mij vragen. Ik geef je advies en help je verder op weg.

Met ijzer Zonder ijzer na ijzer 1 jaar later